Menu

Ova web-stranica koristi kolačiće.
Kolačiće upotrebljavamo kako bismo sačuvali status vaše korpe i listu pregledanih proizvoda.
Nastavkom korišćenja naših internet stranica vi prihvatate našu upotrebu kolačića.

Saznajte više

    Prodavnica

      5 razloga zašto treba imati ventilator sa MICROWAVE senzorom

      19.07.2021


      Velika je novost da se microwave senzor pokreta koristi za ventilacione sisteme. Senzori pokreta se uveliko primenjuju za alarmne sisteme i rasvetu. Mak trade group kupatilski ventilator ima microwave senzor koji se ne vidi.

      Kupatilski ventilatori su neophodni kod kupatila bez prozora ili sa ograničenom ventilacijom. Oni ne samo da uklanjaju paru već sprečavaju najčešće posledice vlage: kondenzaciju, plesni, bakterije i neugodne mirise. Moderni ventilatori lako rešavaju takve probleme, bez mnogo muke.

      Ventilatori sa senzorom

      1. Ne narušava izgled ventilatora

      Ventilatori poseduju dosta dodataka. Uglavnom su senzori velikih dimenzija i nalaze se kao poseban deo uz uredjaj. Microwave senzor je sakriven u telo ventilatora i ne narušava izgled ventilatora. On omogućava da ventilator radi sam za sebe i da sam kontroliše paljenje i gašenje. Mak trade ventilatori su lagani, tihog rada i kvalitetne izrade.

      2. Najbolji dodatak za ventilator

      Ventilator radi sve dok ste u kupatilu, i radiće onoliko vremena na koliko ste ga podesili. Na primer, možete da podesite da vam ventilator radi tri ili pet minuta posle vašeg izlaska iz kupatila.

      3. Aktivno detektuje pokrete za razliku od ostalih senzora

      Microwave i pir senzori su vodeći senzori pokreta na tržištu. Štede vam energiju i smanjuju račune za plaćanje. Koji je senzor bolji? Oba senzora su efikasna na svoj način. Razlikuju se po načinu detektovanja pokreta. Microwave senzor je aktivan senzor i on emituje talase koji detektuju objekat. Pir senzor je pasivni senzor. Oni ne emituju signale već samo primaju ultrazvučne talase. Dakle, zbog promene frenkvencije zvučnog talasa, detektuje se drugi signal koji je znak za uključenje alarma, svetla ili ventilatora.

      4. Pametno rešenje

      Microwave senzor radi na principu elektromagnetnog polja. On emituje talase i oni se vraćaju primaocu. Primalac (senzor) analizira vraćeni talas. Ako se bilo koji objekat pomerio u prostoriji, talas će biti izmenjen. On prepozna pokret i to je znak da senzor pokrene rad ventilatora. Ne morate misliti da li ste ugasili ventilator ili ne. Sam će se ugasiti posle vremena na koliko ste ga programirali.

      5. Veliki izbor modela sa microwave senzorom

      Modeli XS, MX se ugrađuju bez alata. Samo zategnete žabice koje se nalaze sa strane ventilatora. Ventilatore serija SXS, i M fiksirate uz pomoć tiplova i vijaka. Ventilatori sa senzorom su u bež, srebrnoj i svetloj i tamnoj boji drveta. A ventilatori M i MX imaju u ponudi maske u preko 15 različitih boja i u tri materijala. Ovi ventilatori imaju motor sa termičkom zaštitom koja sprečava pregrevanje motora i potencijalni rizik od požara.

      Imamo veliki izbor boja i modela: https://www.maktrade.rs/shop/0/04/01/402

      Najnoviji blogovi

      PVC cevi 09.08.2022
      LED plafonjera 02.08.2022