Menu

Ova web-stranica koristi kolačiće.
Kolačiće upotrebljavamo kako bismo sačuvali status vaše korpe i listu pregledanih proizvoda.
Nastavkom korišćenja naših internet stranica vi prihvatate našu upotrebu kolačića.

Saznajte više

  Prodavnica

   MTG kaloriferi

   25.10.2021

    Električni kaloriferi Mak Trade zagrevaju prostore od 60 do 250 kvadratnih metara. Kockastog su oblika, lako prenosivi i težine su od 10 do 15 kg. Pruža vam trenutnu, suvu toplotu, bez kondenzacije, gasa, dima i mirisa. Radi na principu konvektora, što znači da se hladan vazduh zagreva i cirkuliše po prostoriji.

   Izradjuju se kao monofazni od 3 kW i trofazni od 6, 9,12 i 15 kW.


    

   Sastavni delovi kalorifera

   Sobnim termostatom regulišete željenu temperaturu u opsegu od 0° do 35° stepeni. Tako kontrolišete rad grejnih tela. U trenutku kada je temperatura niža od zadate temperature na termostatu, kalorifer će se uključiti.

   Takodje, priključni kabal je ugradjen u kalorifer. Kabl mora imati kvalitetnu izolaciju i plašt, da ima dobru vezu sa kaloriferom i utikačem.

   Moofazni utikač poseduju kaloriferi od 3 kilovata, a trofazni kaloriferi od 6, 9 i 12 kilovata. Moguće je instalirati industrijski utikač na trofazne kalorifere.

   Šamotni grejač je napravljen od specijalne vatrostalne opeke koji akumulira i emituje toplotu. Otvor za izduvavanje je zaštićen metalnom mrežom kako se ne biste povredili na elisu grejalice. Kućište je sačinjeno od kvalitetnog plastificiranog lima i doprinosi vatrostalnoj zaštiti grejača. Za nesmetano kruženje toplog vazduha, kalorifer bi trebalo postaviti na stabilan i ravan nosač.

   Namena kalorifera

   Ako prostorije nemaju odgovarajući konstruktivni i termoizolacioni materijal, rasipaće energiju koju morate brzo nadomestiti. Kod prostorija sa dosta ulaza i izlaza ili koje imaju slabu energetsku efikasnost, kaloriferi su praktično rešenje.

   MTG kaloriferi su električne grejalice koje brzo zagrevaju male i srednje prostorije kao što su garaže i radionice. A značajno su zastupljeni u velikim prostorijama kao što su sportske hale, magacini, fabričke i industrijske prostorije.

   Pogledajte našu ponudu na https://www.maktrade.rs/shop/0/05/01

   Najnoviji blogovi

   PVC cevi 09.08.2022
   LED plafonjera 02.08.2022