Menu

Ova web-stranica koristi kolačiće.
Kolačiće upotrebljavamo kako bismo sačuvali status vaše korpe i listu pregledanih proizvoda.
Nastavkom korišćenja naših internet stranica vi prihvatate našu upotrebu kolačića.

Saznajte više

    Prodavnica

      Aluminijumske ventilacione rešetke

      27.09.2021

       


      Ventilacione rešetke su sastavni deo ventilacionog sistema. Svaki sistem se sastoji od mehaničkog odvoda I dovoda vazduha u prostoriju. Aluminijumska ventilaciona rešetka se može montirati spolja I unutra, na zid, plafon ili na vrata.

      Dobri aspiratori I rešetke su najpotrebniji u sledećim prostorijama:

      • kafićima,

      • restoranima,

      • Kuhinjama,

      • proizvodnim pogonima,

      • Stambenim I poslovnim objektima,

      • Trafo stanicama.

      U ovim prostorijama je potreban mehanički dovod I odvod vazduha zbog raznih zagađivača kao što su razne hemijske čestice, isparavanja Ili duvanski dim. Ventilacija je potrebna kako zbog svežeg vazduha tako I zbog smanjenja temperature.

       

       

      Na primer, na zidu ili plafonu je ugrađen ventilator (aspirator) koji je povezan aspiratorskim crevima a na spoljašnjem zidu se nalati samopadajuća aluminijumska rešetka. Ventilator će izvlačiti vazduh iz prostorije I kroz aspiratorska creva će izaći preko samopadajuće rešetke napolje.

      Aluminijumske ventilacione rešetke

                                       Modeli aluminijumskih ventilacionih rešetki

      • Ventilacione rešetke poseduju jedan ili dva reda podesivih (pokretnih) horizontalnih lamela. Montira se na plafon u unutrašnjosti prostorija. A za spoljnu ventilaciju preporučujemo protivkišnu rešetku.
        Izrađena je od eloksiranog aluminijuma. U prirodnoj je boji materijala. Imamo široku ponudu rešetki različitih dimenzija. A sve modele aluminijumskih ventilacionih rešetki možemo napraviti po vašim zadatim merama.

      Pojedini modeli ventilacionih rešetki poseduju damper.

      Damper reguliše protok vazduha. Regulacija se vrši ručnim podešavanjem krilaca.

      • Uobičajeno je da za spoljašnji protivkišna ventilaciona rešetka. Ova rešetka ima široke fiksne lamele i zaštitnu mrežu protiv insekata. Zaštitna mreža sprečava prljanje ventilacionog sistema. Koristi se za odvođenje ili dovođenje vazduha u raznim ventilacionim sistemima. Montira se na spoljašnje zidove magacina, industrijskih pogona, na kompresne stanice I modularne kontejnere. Izrađena je od eloksiranog aluminijuma. U prirodnoj je boji materijala.

      • Još jedna rešetka koja se montira spolja je samopadajuća ventilaciona rešetka. Ova rešetka sa jednim redom podesivih (pokretnih) lamela. Koristi se za izbacivanje vazduha pod pritiskom. Kada se ventilacioni sistem isključi, lamele se automatski zatvaraju. Lamele su paralelne prvoj pomenutoj dimenziji. Samopadajuća rešetka se postavlja na zid. Izrađena je od eloksiranog aluminijuma.

      • Prestrujna rešetka sa fiksnim "/\" lamelama omogućava strujanje vazduha kroz vrata i pregradne zidove u sistemu ventilacije i klimatizacije. Pogodna je za ugradnju u vrata i zidove, a u posebnim slučajevima (pomocu štucne) i u zidove većih debljina. Poseduje kontraram koji se montira sa druge strane vrata ili zida.

       

               https://www.maktrade.rs/shop/0/04/06

      Najnoviji blogovi

      PVC cevi 09.08.2022
      LED plafonjera 02.08.2022