Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali posetio je kompaniju

maktrade-ministar.jpg

U razgovoru sa vlasnikom kompanije Slavkom Radmilovićem, ministar je istakao da je važno da država nastavi da pomaže domaćim kompanijama.

"Firma "Mak trade" posluje od 1993. godine i ima 82 zaposlena. Stalno pričamo tome kako su domaće kompanije nosioci rasta i razvoja i ova kompanija je pravi primer takve. Mi smo kao država ove godine uspeli da im pomognemo sa 40 miliona dinara iz Fonda za razvoj i sa 12,5 miliona dinara za nabavku opreme iz Kine, od čega su dva i po miliona dinara bespovratna pomoć države. Želim da apelujem na naše privrednike i da ih pozovem da iskoriste pomoć države prilikom nabavke opreme i unapređenja procesa proizvodnje, jer to donosi i nova radna mesta. Ovoj kompaniji je cilj da sa 82 uskoro dođe do 200 zaposlenih i zato sam danas ovde - da se borimo za svakog novog zaposlenog", kaže Mali.

Ostatak vesti možete pročitati na sledećem linku:
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=09&dd=16&nav_id=1592051

Arhiva vesti

Mak Trade Group se trudi da artikli budu prikazani sa ispravnim šiframa, nazivima, opisima, slikama i cenama. Ne možemo garantovati da su sve informacije na sajtu u svakom trenutku ažurne.